Міноборони повністю перейшло на закупівлі через ProZorro – речник міністерства

WATCH IN ENGLISH

Міністерство оборони України перейшло на нове законодавство України у сфері публічних закупівель. На сьогодні всі процедури закупівель товарів, робіт і послуг проводяться за допомогою системи електронних публічних закупівель ProZorro. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив підполковник Олексій Чернобай, речник Міністерства оборони України. «Цього року Міністерство оборони України провело 282 процедури закупівлі та підписало 311 договорів на суму близько 2 мільярдів 620 мільйонів гривень, за очікуваною вартістю 2 мільярда 750 мільйонів гривень. Таким чином, економія коштів оборонного бюджету склала понад 126 мільйонів гривень або майже 5% виділеного фінансового ресурсу», – розповів речник.

Він зазначив, що центральні органи виконавчої влади погодили проект указу Президента України «Про положення про Генеральний штаб Збройнихcил України». «Відповідно до Стратегічного оборонного бюлетеня України, додатково визначені завдання Генштабу щодо: планування оборони держави, координації та контролю за виконанням завдань у сфері оборони органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та силами оборони; організації та контролю за здійсненням заходів, спрямованих на підтримання Збройних сил, складових сил оборони у готовності до виконання завдань з оборони держави; а також організації підготовки Збройних сил до виконання покладених на них завдань, координації і контролю підготовки інших складових сил оборони до виконання завдань з оборони держави», – розказав підполковник Олексій Чернобай. Наразі проект указу проходить юридичну експертизу у Міністерстві юстиції України.

Крім того, Кабмін затвердив та направив до Адміністрації Президента України проект указу «Про затвердження Концепції реформування та подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану та в особливий період». «Документ дає можливість сформувати систему управління державою, яка відповідатиме сучасним вимогам, забезпечить адекватне реагування на загрози національній безпеці, а також ефективне державне управління в умовах надзвичайного стану та в особливий період», – пояснив речник Міноборони.