????????????????????????????????????

Депутат Європарламенту Ребекка Гармс відвідала Авдіївку – Міноборони

WATCH IN ENGLISH

Депутат Європейського Парламенту Ребекка Гармс відвідала Авдіївку. Вона оглянула місто та ділянки, які зазнали найбільших руйнувань від артилерійських обстрілів бойовиків, побувала на передових позиціях Збройних сил України та у розбитих помешканнях мирних мешканців. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіла полковник Вікторія Кушнір, речник Міністерства оборони України. «Депутат наголосила, що Європарламент зробить все можливе, щоб Україна не залишилася на самоті проти російської агресії. Ребека Гармс задокументувала докази злочинів проти України для передання до Міжнародного трибуналу», – зазначила речниця Міноборони.

Газета Міноборони “Народна армія” розпочинає прямі лінії за участю представників структурних підрозділів Міноборони та ЗСУ.  Планують відповідати на питання військовослужбовців та членів їхніх сімей щодо проблем фінансового, соціального, тилового та медичного забезпечення. «23 лютого з 16.00 до 17.30 усі бажаючі зможуть поставити запитання керівнику Департаменту фінансів Міністерства оборони України», – повідомила Вікторія Кушнір. Телефон «гарячої лінії»: 044-489-50-06 та (098) 639-88-58. Можна також завчасно надсилати запитання на електронну адресу редакції.

За минулий тиждень військові сапери у районі проведення АТО очистили від мін близько 4,5 гектарів місцевості та 62 кілометри автомобільних доріг і маршрутів руху, знешкодивши 172 вибухонебезпечних предмети. «У ході комплексних робіт з розмінування у Станично-Луганському районі з 1 жовтня 2016 року військові сапери обстежили десятки гектарів території, знешкодивши близько 600 одиниць ВНП. Всього з початку АТО інженерно-саперні підрозділи ЗСУ знешкодили близько 144 тисяч мінно-вибухових пристроїв та очистили від вибухонебезпечних предметів 2807 гектарів території і понад 950 кілометрів доріг і маршрутів руху у Донецькій та Луганській областях», – повідомила полковник Кушнір. Також військові сапери проводять зустрічі з місцевими мешканцями, в ході яких розповідають про заходи безпеки під час виявлення підозрілих предметів.