184 вибухонебезпечні предмети знешкодили сапери у зоні АТО за тиждень – речник Міноборони

WATCH IN ENGLISH

«За минулий тиждень військові сапери у районі проведення АТО очистили від мін півгектара місцевості, знешкодивши 184 вибухонебезпечних предметів», – повідомив під час перс-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк. З початку АТО інженерно-саперні підрозділи Збройних сил України знешкодили близько 144 тисяч мінно-вибухових пристроїв та очистили від вибухонебезпечних предметів 2823,5 гектара території у Донецькій та Луганській областях.

Зараз 125 військовослужбовців ЗСУ проходять лікування у закладах охорони здоров’я Міноборони. 7 військовослужбовців лікуються за кордоном: 4 з них – у Німеччині, 2 – в Італії та 1 – у США. «73 учасника АТО проходять реабілітацію у санаторно-курортних закладах Збройних сил України. Всього з початку АТО реабілітацію у військових медичних закладах пройшло 3235 військовослужбовців», – зазначив речник Міноборони.

З початку року МОУ витратило на оплату медикаментів для військовослужбовців понад 25 мільйонів гривень. Цього року обсяг витрат на оплату медикаментів та придбання медичного обладнання для військових госпіталів складає 298,5 мільйона гривень. «Це понад 90 відсотків від загальної суми, виділеної на медичне забезпечення Збройних сил України», – додав полковник Гуцуляк.