Україна та Канада підписали домовленість про оборонне співробітництво – Міноборони

WATCH IN ENGLISH

Під час візиту міністра оборони України Степана Полторака до Канади, він підписав з міністром національної оборони Канади Харджитом Саджжаном «Домовленість про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони та Збройними силами Канади». «Документ дає змогу покращити забезпечення Збройних сил України озброєнням та військовою технікою. Міністр провів низку робочих зустрічей з високими посадовими особами Канади, президентом «Конгресу українців Канади», українською громадою та волонтерами, а також відвідав військову базу канадських Збройних сил, де нагородив інструкторів, які навчали українських військовослужбовців на Яворівському полігоні у рамках операції «UNIFIER», – розповів під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута.

Ракетний катер ВМС Збройних сил України «Прилуки» завершив участь у спільних тренуваннях типу PASSEX у Чорному морі. Там він виконував навчальні завдання разом з кораблями ВМС Турецької Республіки – фрегатом «Газіантеп» і корветом «Хейбеліада». «Учасники навчання відпрацювали взаємодію у складі багатонаціонального корабельного тактичного з’єднання відповідно до стандартів НАТО, провели тактичне маневрування, тренування з питань зв’язку та передачі вантажів на ходу», – повідомив полковник Праута.

У Києві завершила роботу Друга конференція з питань цивільно-військового співробітництва. «Учасники конференції обговорили питання захисту та запобігання втрат серед цивільного населення, гендерної справедливості, дотримання норм міжнародного гуманітарного права, організації системи інформування цивільного населення та стратегічних комунікацій», – зазначив Максим Праута. Наразі Збройні сили України нарощують потенціал цивільно-військового співробітництва за сприяння партнерів з Об’єднаного командування НАТО «Брюнсум», Естонії, Латвії, Литви, Італії, Нідерландів, Німеччини, Польщі та США.

Також у Києві відбулася науково-практична конференція на тему «Застосування космічних та геоінформаційних систем в інтересах національної безпеки та оборони». На конференції обговорювали, зокрема, сучасний стан та тенденції розвитку перспективних систем та комплексів зв’язку у ЗСУ під час проведення АТО. «Особливу увагу учасники конференції приділили питанням підготовки військових фахівців з експлуатації космічних систем, підвищення достовірності виявлення та розпізнавання цілей на основі застосування геоінформаційних систем, а також застосування високотехнологічних засобів в умовах гібридної війни», – розповів речник Міноборони.