Профспілка Національного музею історії України виступила зі зверненням до Міністра культури України

WATCH IN ENGLISH

Первинна профспілкова організація «Новий час» Національного музею історії України виступила зі зверненням до Міністра культури України Євгена Нищука. «Співробітники музею, об’єднані у ППО «Новий час», виступають за оновлення та активізацію роботи головного історичного музею країни та виведення його на новий європейський рівень розвитку», – зазначили члени профспілки під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Рішення про створення профспілки «Новий час» прийняли у зв’язку зі зміною керівництва музею у березні 2015 року. Колектив поповнився новими співробітниками. У музеї діє дві профспілкові організації. «Влітку 2015 року було презентовано програму активізації роботи музею на період до 2020 року. На сьогодні членами нашої профспілкової організації є 85 осіб, які сплачують внески», – розповів Олександр Іщук, голова первинної профспілкової організації «Новий час» НМІУ.

Кандидат філологічних наук, член первинної профспілкової організації «Новий час» Національного музею історії України Наталія Іванченко  закликала пана Євгена Нищука врахувати результат роботи колективу музею та сприяти консолідації колективу. «Історичний музей стратегічний для нашої країни завжди і саме сьогодні надзвичайно», – додала вона.

24 січня 2017 року у стінах Міністерства культури України відбулася зустріч з міністром культури України. З того часу не відбулося позитивних зрушень з налагодження діалогу з іншою профспілкою музею. За словами Івана Ангеліна, заступника голови первинної профспілкової організації «Новий час» НМІУ та провідного юрисконсульта Нацмузею, конструктивна позиція Міністерства культури України по відношенню до музею та профспілки «Новий час» відсутня. «Думку профспілки «Новий час», як правило, не приймає до уваги, чим проявляє односторонній підхід при вирішенні важливих питань нашого музею», – зазначив він. На пропозицію щодо створення нового консолідованого представницького органу конструктивної відповіді з боку іншої профспілки немає.

Профспілка Національного музею історії України «Новий час» була створена у липні 2015 року. Була офіційно зареєстрована Міністерством юстиції України у вересні 2015 року.