Військовим у зоні АТО підвищили грошові виплати – Міноборони

WATCH IN ENGLISH

Військові, які зараз проходять службу у зоні АТО, отримають збільшення заробітної платні. Відповідний наказ підписав міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак. «Доплата особовому складу, який виконує завдання на першій лінії оборони, збільшена до 10 тисяч гривень на місяць, на другій лінії – до 4,5 тисяч гривень. Ці виплати військовослужбовці отримуватимуть, починаючи з вересня цього року», – повідомив речник Міністерства оборони полковник Максим Праута під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Міністерство оборони також підвищить на 15-20% грошове утримання рядового, сержантського та старшинського складу Високомобільних десантних військ і морської піхоти.

Міністерства оборони України за підтримки військової прокуратури повернуло земельні ділянки Тарутинського загальновійськового полігону в Одеській області. Загальна площа повернутої території – 323 гектари.

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва «Авдіївка» доставили бутильовану питну воду та пресу мешканцям Опитного, а також одяг для дітей Авдіївки, Водяного та Тоненького. «Офіцери групи цивільно-військового співробітництва «Бахмут» забезпечили доставку на передові позиції ЗСУ мішків для обладнання інженерних споруд, а також хлібу у населені пункти Зайцевської військово-цивільної адміністрації. Також військові забезпечили координацію робіт з відновлення лінії електропередач в районі Зайцевого», – зазначив Максим Праута.

У населених пунктах Піски та Карлівка вздовж лінії зіткнення встановлено обладнання для трансляції передач військового радіо «Армія FM».