АНОНС: Дискусія «Насип їм перцю»: презентація прикладів та інструментів для боротьби з корупцією

Презентація

У середу, 20 грудня, о 10-00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться дискусія «Насип їм перцю» в рамках проекту «Програма USAID «ВзаємоДія!».

«Антикорупційний» наратив, що панує сьогодні в політичному та медійному полі, є вкрай важливим для впровадження змін. Втім, значна кількість медіа копіює найбільш популярні формати висвітлення: розслідування щодо зловживань у сфері державних закупівель та (або) державного управління.

Проблема корупції значно ширша, а шаблони корупційних практик глибоко укорінені в усіх сферах життєдіяльності – від освіти та медицини до дозвільної системи. Ба більше, ми переконані: можливостей для боротьби з корупційними  практиками уже сьогодні значно більше, ніж будь-коли.

Це проекти, які розроблялися аналітиками, громадськими організаціями та активістами і потребують більшої представленості в медіа. Наше завдання познайомити журналістів та редакторів з можливостями та інструментами , які вони можуть використовувати в щоденній роботі, під час підготовки публікацій, розслідувань чи спецпроектів, присвячених боротьбі з корупцією.

Формат розмови: доповіді виступаючих (5-7 хв.), відповіді на запитання журналістів. Під час дискусії запитання також ставитимуть журналісти з регіонів України (skype)

Модератор: Роман Вибрановський, УКМЦ

Дискусія транслюватиметься он-лайн: https://uacrisis.org/ua/stream

Запрошуємо редакторів регіональних ЗМІ, які активно співпрацюють з УКМЦ. Результати презентації також ляжуть в основу проекту співпраці УКМЦ, регіональних медіа та активістів для підготовки спецпроектів, що висвітлюють результати впровадження антикорупційних реформ в Україні. 

Якщо Ви маєте попередні напрацювання, важливі для медіа чи документи, які варто розповсюдити до зустрічі – будь ласка, надсилайте заздалегідь.

За додатковою інформацією звертайтеся до Катерини Куницької:
+38 (063) 585 06 56
[email protected]