Обладнання для діагностики вад зору у дітей, закуплене за підсумками благодійної акції, передадуть в обласні лікарні протягом місяця – активісти «Серце до серця»

Цього року у рамках благодійної акції на підтримку дітей із вадами зору зібрали понад 3 мільйони 281 тисячу гривень«Обладнання, яке ми закупили, протягом місяця буде поставлене в офтальмологічні відділення обласних дитячих лікарень. На цих обладнаннях будуть наклеєні сердечка-символіка акції «Серце до серця». Це означає, що кожен маленький житель місцевості тієї області, де є це обладнання, може пройти обстеження або лікування на цьому обладнанні абсолютно безкоштовно», – розповіла Євгенія Баранська, член наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до Серця», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Обладнання, яке закупили –  імпортне обладнання для діагностики вад зору. В Україні воно не виробляється. Своєчасна правильна діагностика дуже важлива, це допомагає уникнути сліпоти, наголосив Сергій Риков, головний лікар Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні «Центр мікрохірургії ока», завідувач кафедри офтальмології Київської медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика МОЗ України, головний офтальмолог МОЗ України, президент Асоціації дитячих офтальмологів України. «Зараз в Україні 1000 дітей, які не бачать на одне око, 500 – сліпих на обидва ока. А діти, які бачать погано, тобто, починаючи від 50% – це 2 мільйони дітей. І кожного року ми знаходимо 300 тисяч дітей первинно погано зрячих. І це обладнання дають можливість чітко визначити вісь при астигматизмі і чітко поставити  правильно скло. Багато обладнання для лікування косоокості», – зазначив Сергій Риков.

«Наша найперша ціль – аби у кожній області, якщо у дитина є проблема, вона не їхала в Київ чи закордон, а могла отримати безкоштовну допомогу в своїй області, прийшовши в обласну лікарню, і знати, що там є спеціаліст, який вже навчений постачальниками, як користуватись цим обладнанням і зможе провести діагностику. І батьки будуть задоволені і дитина буде здорова», – розповів Богдан Іщук, голова правління ВБФ «Серце до Серця».

Активісти зазначили, що для подяки волонтерам акції влітку  у Львівській області проведуть черговий фестиваль Woodstock-Україна.