Анонс: Презентація першого посібника для громадськості та журналістів з моніторингу е-декларацій посадовців

Презентація

Запрошуємо представників медіа на презентацію унікального посібника з аналізу електронних декларацій, що відбудеться 26 грудня о 14:30 в Українському кризовому  медіа центрі (Український дім, м.Київ, вул. Хрещатик, 2).

У 2016 році Україна запровадила прогресивну систему електронного декларування для державних службовців і представників місцевого самоврядування. Цей крок був важливим для запровадження дієвого контролю за статками чиновників, а також для виявлення можливих корупційних правопорушень, вчинених українськими службовцями. Уже відбулось дві хвилі подачі електронних декларацій і станом на жовтень 2017 року, до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, вже подано більш ніж 1,5 млн декларацій та повідомлень про суттєві зміни майнового стану.

Здійснювати фінансовий контроль публічних службовців в Україні уповноважене Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК). Однак, через низку причин досі така верифікація ще не досягла максимального рівня ефективності. Саме тому ГО “Антикорупційний штаб”  за підтримки проекту “Прозорість та доброчесність публічного сектору” Програми розвитку ООН в Україні, розробила унікальний посібник з фінансового контролю для моніторингу електронних декларацій посадовців і визначення потенційних порушень.

Спікери:

  • Галина Янченко, Голова правління ГО “Антикорупційний штаб”
  • Антон Марчук, аналітик ГО “Антикорупційний штаб”
  • Ярослав Юрчишин, Transparency International Ukraine

Контакти для акредитації ЗМІ:

Марія Крючок, менеджер з комунікацій ГО “Антикорупційний штаб”

e-mail: [email protected]

тел.: +380503584419