Анонс: прес-конференція “Проблеми і перспективи розвитку інфраструктури зарядних станцій для електричних автомобілів”

15 лютого о 10-00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться брифінг “Проблеми і перспективи розвитку інфраструктури зарядних станцій для електричних автомобілів”.

Починаючи з 1 січня до 31 грудня 2018 вступає в силу норма закону про звільнення від операцій і акцизного податку на додану вартість з ввезення на митну територію України та на поставки на митній території України транспортних засобів оснащених виключно електродвигуном. У зв’язку зі стимулюючою нормою закону логічно очікувати збільшення продажу електромобілів на території України і збільшити їх популярності серед населення України, особливо з урахуванням зростання цін на класичні види рідкого палива. Представники електричних автовиробників і дилерів неодноразово заявляли, що для розвитку електротранспорту в Україні повинна бути відповідна інфраструктура, в першу чергу – зарядних станцій.

Для того, щоб уникнути будь-якої шкоди відносинам між власниками зарядних станцій (або постачальниками зарядних послуг) та власниками електричних транспортних засобів, зарядка ЕТ повинна тлумачитися як сервіс, а не як потачальник електроенергії.

Учасники брифінгу:

Олександра Гуменюк, Заступник директора Європейсько-Українського енергетичного агентства.
Матс Лундін, інвестор, Директор компанії Селюнкс, Швейцарія
Марина Ільчук, провідний юрист Юридичної фірми Арцінгер
(Список уточнюється)

За додатковою інформацією звертайтеся до Олександри Гуменюк: 095-6077857, oleksandra.gumeniuk@euea-energyagency.org