Роботи на конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» приймаються до 15 липня

Триває прийом робіт на конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни». Конкурс проводиться вп’яте, спеціальна тема цього року  – «Жінки. Рівність. Політика». Конкурсні роботи приймаються до 15 липня. «Саме зараз час для того, щоб народився творчий контент, той, який буде розповсюджено у регіонах. Це постери, слогани, есеї. Це також інші форми, які пропонує учасникам конкурс «Стоп цензурі» – вони стануть дуже гарним інформаційним приводом для того, щоб такі дискусії велися не лише у Києві, а і на регіональному рівні», – наголосила Інна Борзило, виконавча директорка громадської організації «Центр UA», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На конкурс приймаються роботи різних видів – гасло, вірш, мультимедіа, текст або зображення. Заявка на конкурс може бути анонімною. Головна мета цьогорічної спецтеми – привернути увагу громадськості до проблеми висвітлення жінок-політиків у медіа. «Існує низка більш впізнаваних жінок-політикинь, міністерок і народних депутаток, які згадуються у медіа частіше. Назагал тема жіночої політичної роботи часто залишається обмеженою стереотипами. Типовий випадок – це коли, наприклад, на Різдво народній депутатці телефонують, аби взяти у неї сімейний рецепт куті, а не розпитати про законопроект, який вона готує», – зазначила Ірина Славінська, координаторка кампанії «Повага».

Ключові теми Конкурсу – доступ до інформації та свобода слова. «Це важливо, що свобода слова – один з ключових елементів демократії. Без неї демократія неможлива. Ми вважаємо, що дуже важливо нагадувати і владі, і громадянам, і журналістам про те, що ці цінності треба захищати кожного дня», – підсумувала Аксиня Куріна, координаторка конкурсу. Оголошення переможців відбудеться у вересні.