Оголосили програму заходів до 5-ї річниці Революції Гідності

Відбулася презентація програми заходів та соціальної інформаційної кампанії до 5-ї річниці Революції Гідності. Мета заходів – збереження та відновлення пам’яті про ці події. «Майдан – це «щеплення» на віки. І як би не проходив час, це той момент, який породив дуже важливі речі, які полягають у «відкритті шлюзів»громадянства та відчутті індивідуальної відповідальності за майбутнє країни. П’ята річниця масштабує значення Революції Гідності для майбутніх поколінь», – зазначив Євген Нищук, міністр культури України, під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Заходи стартують 17 листопада з толоки на Алеї Героїв Небесної сотні, де всі охочі зможуть взяти участь у впорядкуванні території навколо неї, і триватимуть до 24 лютого, коли відбудеться оголошення переможців конкурсу наукових студентських робіт  на тему Революції Гідності.  В цей проміжок часу відбудеться низка виставок, мистецьких акцій та урочистих заходів, присвячених подіям на Майдані. Соціальна інформаційна кампанія триватиме з 21 листопада по 31 грудня 2018 року і полягатиме у розміщенні відеороликів та вуличних банерів на тему щоденної актуальності цінностей, які стали визначальними рисами учасників Майдану.

«Ми намагаємося знайти новітні, нетрадиційні форми вшанування пам’яті подій на Майдані та героїв. Ми запрошуємо усіх долучатися до наших заходів та дбати про Україну вже сьогодні», – додав Ігор Пошивайло, генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності

Детальна програма заходів опублікована на сайті Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.