28 листопада відбудеться концерт-презентація «Пісенна подорож Україною»

28 листопада 2018 року в Українському домі о 18-00 відбудеться концерт-презентація «Пісенна подорож Україною» в рамках всеукраїнського проекту «Музей живої пісні». Формат заходу – відеопрезентація української пісні з різних куточків України у супроводі співу вокалістів та з залученням глядачів. Про це повідомила Руслана Лоцман, керівник проекту «Музей живої пісні», голова ГО «Народна філармонія», Заслужена артистка України, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Нам хотілося б створити живий музей, ми надихалися тим, як зроблені музеї пісні у інших країнах. І «Пісенна подорож Україною» – це той самий музей, який ми задумали, це живе спілкування, яке ми задумали», – додала Галина Гаценко, режисер-постановник мистецького об’єднання «Народна філармонія».

Також, 28 листопада 2018 року о 16-00 в медіа-центрі Українського дому відкриють нову експозицію Музею української пісні, де будуть представлені експонати з усієї України.

 

Пісні, які увійши до відеопрезентації, зібрали під час експедиції у жовтні-листопаді 2018 року у 8 областях України. «Ми можемо створити справді духовний центр української пісні. Пісня супроводжує нас протягом всіх часів. Це духовне багацтво. Кожен регіон має своє обличчя, манеру виконання, темпи та унікальний код. В різних регіонах пісні водночас схожі між собою, але також і відрізняються», – зауважила Валентина Ковальська, Народна артистка України, солістка тріо «Золоті ключі».

Вхід на концерт-презентацію та на експозицію Музею української пісні вільний.