АНОНС: онлайн-круглий стіл за участі представників Фонду Маршалла Сполучених Штатів (Вашингтон), Мережі Друзів України (Вашингтон) та Реанімаційного Пакету Реформ

У середу, 19 грудня о 16-00 у прес-центрі Українського кризового медіа-центру  (Київ, вул. Хрещатик 2)  відбудеться онлайн-круглий стіл за участі представників Фонду Маршалла Сполучених Штатів (Вашингтон), Мережі Друзів України (Вашингтон) та Реанімаційного Пакету Реформ.

Вже за 2 тижні, 31 грудня, в Україні офіційно розпочинається президентська передвиборча кампанія. Менш ніж за 4 місяці українці обиратимуть нового Президента, від якого буде залежати демократичний розвиток країни та її відносини зі Сходом та Заходом. Вже зараз за передвиборчим процесом спостерігають у Вашингтоні, Брюсселі та інших європейських столицях, однак потенційний результат залишається цілком непередбачуваним. Крім того, передвиборчий процес набирає обертів на тлі загострення військової агресії Росії в Україні.

В ході дискусії провідні українські та західні експерти озвучать очікування та ризики передвиборчого процесу в Україні з позицій Києва, Вашингтона та Брюсселя. Крім того, спікери обговорять результати останніх українських та західних опитувань громадської думки та розглянуть питання, які найбільше хвилюють українців. Цей захід також стане можливістю для українського громадянського суспільства та міжнародних партнерів представити свої оцінки виборчого процесу.

Експерти прокоментують основні ризики, пов’язані з проведенням президентської кампанії, а також визначать ті сфери, які, на їх думку, потребуватимуть найбільшої уваги міжнародної спільноти. Крім того, спікери наголосять на тому, яким чином США, ЄС та інші міжнародні партнери можуть допомогти Україні у забезпеченні вільних, чесних та відкритих виборів президента, враховуючи такі виклики, як корупція, популізм, поляризація політичного середовища, популізм, запровадження обмеженого воєнного стану, а також зовнішня агресія з боку Росії.

Мова заходу – англійська. Синхронний переклад українською буде забезпечено.

 

СПІКЕРИ:

Ірина Бекешкіна, директор Фонду «Демократичні ініціативи» (Київ)

Світлана Кобзар, координатор програм Європейський фонд на підтримку демократії (Брюссель)

Кейті Фокс, заступник директора по регіону Євразія, Національний демократичний інститут (Вашингтон)

Стівен Б. Нікс, регіональний директор по регіону Євразія, Міжнародний республіканський інститут (Вашингтон)

МОДЕРАТОРИ:

Олена Прокопенко, керівник міжнародного напряму Реанімаційного Пакету Реформ

Джонатан Кац, старший науковий співробітник Фонду Маршалла Сполучених Штатів (Вашингтон)

Бруно Лете, старший науковий співробітник Фонду Маршалла Сполучених Штатів (Брюссель)

 

Для участі у події попередня реєстрація обов’язкова. Просимо ЗМІ реєструватися за посиланням. Інформація щодо підтвердження участі буде надіслана найближчим часом після реєстрації.