Презентували громадську ініціативу «Коаліція національної єдності SPILNO»

Презентували громадську ініціативу «Коаліція національної єдності SPILNO». Мета коаліції – надати комунікаційну площадку для демократичних лідерів та підтримати того, хто зможе перемогти на президентських виборах 2019 року. «Наша ініціатива народилася з того, що Україні необхідна альтернатива. Ми будемо спілкуватися з кандидатами в президенти та доносити результати цих переговорів до громадськості. Для нас це буде чітким індикатором характеристики того або іншого політика. Ми закликаємо кандидатів об’єднатися, бо окремо у них нема шансів на перемогу», – заявив Михайло Лев, адвокат, голова правління «Центру політико-правових досліджень»

Учасники брифінгу зауважили, що єдиний кандидат має бути здатен побудувати довіру з суспільством, працювати в команді та мати глобальне бачення розвитку країни. «Ми закликаємо також працювати над пошуком плану «Б» у разі, якщо єдиний кандидат не зможе перемогти на майбутніх виборах», – підкреслила Віолета Москалу, засновниця Громадянської Платформи «Моя Україна».

Олег Михайлик, засновник Відкритої громадської платформи «Одеса 2020», розповів, що учасники коаліції вже посприяли тому, що 5 демократичних політичних партій підписали меморандум про об’єднання на найближчих місцевих виборах до Одеської міської ради. «Такої ситуації, яка склалася сьогодні на виборах ще не було за всю історію України. Коли нема ані явних лідерів, ані аутсайдерів. Успіх держави буде залежати від того, наскільки ми зможемо об’єднатися на майбутніх виборах і підтримати єдиного демократичного кандидата», – додав він.