На благодійному концерті «Songs for Freedom» українська молодь зібрала 10 тисяч гривень для дітей політв’язнів Криму

Кримськотатарський Ресурсний Центр та Ліберально-демократична ліга України 28 лютого 2019 року провели в Києві музичний благодійний фестиваль «SongsforFreedom» з метою залучення молоді до дій, спрямованих на донесення проблеми окупації Криму широкому загалу та, в майбутньому, деокупації півострова. Під час заходу зібрали 10 000 грн., які будуть передані сім’ям політв’язнів Криму.

«Ми вважаємо дуже важливими акції, в яких бере участь молодь. Перспектива деокупації Криму залежить від того, наскільки молодь буде залучена в ці процеси, оскільки це майбутнє України. Ми створили молодіжну кампанію, де б могли поєднуватися творчість, відпочинок, концерти, патріотизм та благодійність. […] Справа не в розмірі суми зібраних коштів, а в солідарності, яку українська молодь проявляє з родинами політв’язнів», – зазначив Ескендер Барієв, голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.

Артур Харитонов, президент громадської організації «Ліберально-демократична ліга України», пояснив, що орієнтація проведеного заходу на молоду аудиторію обумовлена тим, що 5 років окупації для молодої людини 17-18 років є великою частиною життя і тому для них це стало буденністю.

Організатори фестивалю планують надалі проводити фестиваль «SongsforFreedom» на щорічній основі як на українських, так і на європейських майданчиках.