АНОНС: публічна дискусія на тему «Як побутовим споживачам газу захистити свої права, і де шукати правду щодо платіжок за газ»

Всеукраїнське галузеве об’єднання «Федерація роботодавців нафтогазової галузі» (ФРНГ) запрошує  експертів, аналітиків, представників профільних міністерств та державних відомств,журналістів взяти участь у дискусії на тему: «Як побутовим споживачам газу захистити свої права, і де шукати правду щодо платіжок за газ», що відбудеться 13 березня (середа) в прес-центрі УКМЦ о 13:00 (Український дім, Хрещатик, 2).

З листопада 2018 року українці постійно отримують незрозумілі рахунки за газ. Більшість облгаззбутів надсилають своїм споживачам рахунки з коефіцієнтами у зв’язку із «приведення об’єму газу до стандартних умов». Споживачам, які не мають газового лічильника, нараховується газ за нормативами радянських часів. А все через те, що уряд приймає постанови із порушенням регуляторної процедури, а облгази скасовують їх у судах. При цьому, споживачі залишаються без обіцяних лічильників, а реальний механізм їх встановлення відсутній.

ФРНГ спільно з партнерами НАК «Нафтогаз України» та «Громадянською мережею ОПОРА» створили онлайн консультаційний центр ГазПравда – для надання фахових роз’яснень українцям щодо постачання природного газу. Основне завдання Центру – допомогти споживачам захистити власні права  – домогтися перерахунку за ненадані/неякісні послуги, встановити лічильник газу, отримати монетизовану субсидію тощо. За допомогою консультаційного центру кожен може отримати безкоштовну онлайн-консультацію експертів на сайті www.gazpravda.com.ua.

Питання до обговорення:

  • Як об’єднати зусилля громадськості,бізнесу і влади задля вирішення проблемних питань у газопостачанні?
  • Що робити споживачам, коли вони отримують незрозумілий рахунок чи послугу неналежної якості?
  • Як відновити довіру громадян?

Учасники круглого столу:

  • Віталій Щербенко, голова ВГО «ФРНГ»
  • Олена Осмоловська, директор з корпоративних комунікацій НАК «Нафтогаз України»
  • Тетяна Бойко, координатор житлово-комунальних та енергетичних програм «Громадянської мережі ОПОРА»
  • Олексій Хабатюк, член Експертної ради ВГО «ФРНГ», заступник начальника департаменту енергоефективності НАК «Нафтогаз України»
  • Святослав Павлюк, голова Асоціації енергоефективних міст

Модератор: Олена Казарінова – прес-секретар ВГО «ФРНГ»