Оголосили конкурс грантових проектів для зміцнення співпраці між громадянами і владою в Донецькій і Луганській області

Проект USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East) оголосив конкурс концепцій грантових проектів для зміцнення зв’язоку і довіри між громадянами та органами влади у Донецькій і Луганській областях. Брати участь у конкурсі можуть неурядові громадські організації і державні установи та організації. «Грантовий пул складатиме 15 мільйонів гривень для Донецької області і 15 мільйонів гривень для Луганської області», – розповіла Валерія Сергієнко, представниця проекту, на тренінгу щодо подачі заявок в Українському кризовому медіа-центрі.

Очікувані цілі проектів – підвищення сприйнятності громадської культури на основі спільних цінностей та підвищення участі громадян у житті своєї громади, поглиблення розуміння реформ і процесів співучасті у врядуванні.

«Ми сподіваємося таким чином об’єднати спільноту і спонукати адміністративний і громадський ресурс до плідної співпраці», – зазначила представниця проекту Ірина Іванова.

Заявники повинні мати попередній досвід реалізації проектів у Донецькій і Луганській областях. На участь у конкурсі можна подати не більше двох концепцій від однієї організації.

Заявки прийматимуть до 30 вересня. Якщо вартість проекту становить до 656 тисяч гривень, переможець конкурсу одразу після оголошення результатів підписує грантову угоду. Для проектів вартістю понад 25 тисяч доларів оцінювання проходитиме в 2 етапи: на першому оцінюватимуть концепцію, на другому – обиратимуть переможця на основі деталізованої заявки.

Місцеві ограни влади подають лише концепцію, незалежно від суми проекту. Державним установам надаватимуть негрошову допомогу – обладнання та послуги, які закуповуватиме безпосередньо проект Democratic Governance East (DG East).

З детальною інформацією про конкурсні процедури можна ознайомитися на порталі «Громадський простір».