Andriy Lysenko: Ukraine’s Security Service detains suspect in killing SBU officer

WATCH IN ENGLISH

Київ, 27 березня 2015 року – Сьогодні українські спецслужби затримали Дениса Гордєєва, який підозрюється у вбивстві капітана СБУ Віктора Мандзика, що трапилось 21 березня у Волновасі. Про це заявив речник антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. “Гордєєв планував втекти за кордон, але наші оперативники його знешкодили. У нього вилучено пістолет та набої”, – розповів Андрій Лисенко.

27-03

Крім того, під час іншої спецоперації було виявлено підозрюваного у вбивстві міліціонера підрозділу “Сокіл”, що відбулося 23 лютого. За попередніми даними – це Микола Гриненко, який входив до диверсійної групи причетних до організації терактів у Маріуполі. “Розуміючи, що знаходиться в оточенні, підозрюваний закінчив життя самогубством”, – додав речник АТО.

За словами полковника Лисенка, ситуація у зоні АТО стабілізується, адже за минулу добу противник не використовував артилерію та бронетехніку. Водночас бойовики застосовують міномети, гранатомети та стрілецьку зброю для здійснення збройних провокацій уздовж усієї лінії розмежування, окрім східної частини Луганської області. Також українські військові зафіксували польоти 7 ворожих безпілотників поблизу Маріуполя.

Жоден український військовослужбовець не загинув, один боєць був поранений.

Андрій Лисенко розповів, що бойовики продовжують перешкоджати роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Зокрема, неподалік Перевальська Луганської області, польовий командир проросійських “казаків” агресивно вимагав спостерігачів покинути територію. Біля Станиці Луганської бойовики “ЛНР” погрожували автоматами патрулю місії. Також після довгих перемовин та двох відмов бойовиків, спостерігачі змогли відвідати лише один з трьох складів, де зберігалося відведене важке озброєння, яке належить проросійським бандформуванням.

Тим часом на Луганщині контррозвідка затримала двох вербувальників так званої “ЛНР”. Також викрито міліціонера-спільника проросійських диверсантаів, які планували вчинити низку злочинів в Маріуполі. У зловмисника вилучено стрілецьку зброю з великою кількістю набоїв.

У Дніпропетровській області затримано 4 міліціонерів, які незаконно торгували вибухівкою та боєприпасами. Правоохорнців було затримано під час спроби продати 400 набоїв до пістолету Макарова, два ящика набоїв та гранати Ф-1. Ще українські правоохоронці знайшли два арсенали з боєприпасами біля селища Зайцеве Донецької області та Краматорську. Зі схованок вилучили дві протитанкові гранати РПГ-18, шість гранат РГД-5, гранатомет та патрони до АК-74.

У ході прес-брифінгу полковник Лисенко розповів, що українські благодійники та міжнародні гуманітарні організації продовжують допомагати вимушенним переселенцям. Зокрема, волонтери з Житомирщини відправили автомобіль з одягом та дитячим харчуванням мешканцям Донбасу. Також представники Міжнародного комітета Червоного Хреста роздали набори продуктів харчування та предметів гігієни для переселенців, які тимчасово перебувають у Краматорську.