22-23 серпня у Києві пройде фестиваль громадських організацій та ініціатив – активісти

Київ, 18 серпня 2015 року – 22-23 серпня на території етнопарку «Городець Княжий» у селі Троєщина, пройде фестиваль громадських організацій та ініціатив. Метою заходу є поєднання спілкування, обміну досвідом активних громадян та їхній відпочинок на природі зі своїми родинами. На фестивалі будуть функціонувати різні майданчики: етнічно-патріотичний, екологічний, творчий, дитячо-молодіжний та благодійний. Про це розповіли організатори події під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа центрі.

За словами Андрія Буткевича, координатора патріотичного майданчику фестивалю, організатором фестивалю є ГО «Воля громади», яка об’єднала людей із двадцятирічним стажем  у громадській діяльності.

Сергій Сучок, координатор інформаційно-економічного майданчика фестивалю, додав, що основною метою є побудова нового суспільства, де головною ланкою стануть громадяни, які будуть брати відповідальність за свої дії, думки, життя та мрії. За словами Сергія Сучка, в Україні існує міф, що країні потрібен сильний лідер, проте він може народитися тільки з сильного та відповідального народу.

Оксана Григоренко, координатор дитячо-молодіжного напрямку фестивалю, зазначила, що він покликаний консолідувати громадські ідеї та ініціативи, які змінюють країну на краще вже зараз. «Ми дивимось, щоб до нас не потрапили якісь кишенькові організації, або які є придатками окремих політиків чи політичних сил», – додала пані Григоренко.

За словами Олександра Кривенко, координатора благодійного майданчика, засновники багатьох нещодавно створених благодійних ініціатив не мають досвіду у ведені подібної діяльності. Тому організатори фестивалю прагнуть дати їм необхідні інструменти та навички, та пропонують звернутися до досвідченої та ефективної команди тренерів, що також візьмеуть участь у заході. За словами Оксани Тюпи, керівника ГО «Школа громадських проектів», що виступає співорганізатором фестивалю, волонтерство має стати професійною діяльністю, яка буде правильно створена з точки зору проектного менеджменту та процедурних моментів.

Яна Брик, координатор соціальних проектів ГО «Поруч», наголосила, що важливим аспектом є популяризація волонтерства в Україні. «Ми хочемо показати людям, наскільки це круто бути волонтером, наскільки наша Україна потребує волонтерів, і наскільки велике у нас поле волонтерської діяльності, тому щодня ми потребуємо нових і нових людей», – розповіла пані Брік.

За словами Юлії Мархель, президента ГО «Let’s do it, Ukraine», на фестивалі буде також функціонувати екологічний майданчик, покликаний привернути увагу населення, муніципалітетів та бізнесу до проблем захисту довкілля та підтримання чистоти.

Організатори заходу планують підписати Меморандум з громадянськими організаторами, який стане першим кроком на шляху створення нового громадянського суспільства.