Всеукраїнську громадську кампанію “Я за велосипед!” підтримують 173 кандидата у депутати міської ради

Київ, 22 жовтня 2015 року – У рамках кампанії “Я за велосипед!”, яка стартувала 15 вересня, всім кандидатам на посаду міського голови або до міської ради будь-якого українського міста пропонується взяти на себе зобов’язання: у разі обрання підтримувати розвиток та популяризацію велосипедного транспорту шляхом виконання п‘яти пунктів Велосипедної декларації. “Станом на 22 жовтня було створено осередки в 25 містах, та загалом Велосипедну декларацію підписали по Україні 173 кандидата у депутати міської ради і 35 кандидатів на посаду міського голови”, – повідомила Галина Тищенко, ГО «Центр громадського розвитку», національний координатор кампанії «Я за велосипед!», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За словами національного координатора кампанії «Я за велосипед!», з 25 охоплених міст 13 міст є регіональними представництвами, а не обласними центрами, що показує, що люди на місцях активно долучаються та готові до співпраці з місцевою владою, щоб змінювати країну на краще. Найбільша кількість декларацій була підписана в Києві, Боярці та Южноукраїнську.

Юрій Собі, голова організації «ВелоТернопіль», координатор осередку кампанії «Я за велосипед!» у Тернополі, зазначив, що найактивнішими з партій стосовно підтримки декларації виявились «Самопоміч» із 52 підписантами та Батьківщина і БПП “Солідарність” із 30  та 28 підписантами відповідно. «Станом на ранок сьогоднішнього дня можу прозвітувати, що велодекларацію підписали 45 кандидатів у депутати Київської міської ради та на посаду міського голови. Кампанія триває до дня виборів, тому, думаю, що сьогодні-завтра ця цифра буде збільшуватись як по Україні, так і по Києву», – розповів Влад Самойленко, член «Асоціації велосипедистів Києва», координатор осередку кампанії «Я за велосипед!» у Києві. На даний момент по кількості підписантів у місті Києві лідирують партії Демократичний альянс, Самопоміч, Сила людей, Батьківщина, Громадянська позиція і партія “Зелені”.