Грузинські та українські активісти організовують фотовиставку і скайп-конференцію до дня вшанування жертв Голодомору

WATCH IN ENGLISH

Сьогодні  і завтра, 25-26 листопада, грузинські та українські молодіжні активісти за підтримки Посольства України у Грузії організовують флешмоб пам’яті, фотовиставку і міжнародну конференцію до дня вшанування жертв Голодомору. Про це вони розповіли під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Наша мета, найперше – залучити молодь до вивчення історії і допомогти їм розібратися у цих темних сторінках історії своєї країни. Коли знаєш історію, менший ризик повторювати помилки минулого, хоча люди і схильні до цього»,  – зазначив Олександр Краєв, віце-президент політико-дипломатичного клубу «Ambassador».

«Це вперше відбувається паралельно у Грузії та Україні. У Грузії студентська конференція проходитиме у президентській бібліотеці ім. Саакашвілі», – зазначив Давід Донеріані, голова грузинської ГО «Молоде покоління». Там очікують близько 60-70 учасників – студентів та представників української діаспори.

Флешмоб пам’яті розпочнеться сьогодні о 18-й годині під стелою Незалежності. Серед учасників – активісти грузинських громадських організацій «Young generation» та «APRIORI», студенти КНУ ім. Тараса Шевченка, Інституту міжнародних відносин, КПІ, НАУ та інших. Організатори розраховують, що до заходу приєднуватимуться усі охочі. Фотовиставка у бібліотеці у Грузії буде присвячена Революції Гідності.

Конференція відбудеться завтра в Інституті міжнародних відносин і відкриється скайп-мостом із Тбілісі. «Під час скайп-мосту відбудуться презентації і доповіді українських та грузинських експертів, що висвітлюють різні аспекти геноциду як міжнародного злочину», –  зазначив Олександр Краєв. У конференції братиме участь також Посол України у Грузії.

О 16-00 у Меморіалі жертвам Голодомору відбудеться перегляд фільму. Після цього загиблих вшанують хвилиною мовчання і запалять біля Меморіалу свічки пам’яті.

Бажаючі взяти участь у скайп-мості ще можуть долучитися до заходу, зв’язавшись із організаторами через фейсбук-сторінку YoungGeneration або клубу «Ambassador». Для участі в усіх інших заходах попередня реєстрація не потрібна.

Заходи організовують за підтримки Посольства України у Грузії, а також авіакомпанії YANAIR. Інформаційними партнерами є «Голос Абхазії» і Український кризовий медіа-центр.