Конкурс допоможе знайти нових яскравих кандидатів для економічної журналістики – члени журі конкурсу Національної премії «MEDIA etc.»

WATCH IN ENGLISH

«У медіа економічна проблематика не достатньо фахово та широко освітлена», – зазначив Олександр Крамаренко, головний редактор Деньги.UA під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, розповідаючи про проведення конкурсу на визначення лауреатів Національної премії «MEDIA etc.». Конкурс стартував 16 листопада і призначений для фахових медійників, що спеціалізуються на економічній проблематиці та висвітлюють процес реформування економіки України, зміни у податковій сфері, підтримку та розвиток вітчизняного підприємництва. Суспільство, експертне середовища і влада – це три фокус-групи, які конкурс має на меті об’єднати. «Теми податкової реформи та економічної загалом є вкрай важливим питанням. «Йдеться про гроші, які ми заробляємо, і маємо орієнтуватися, як ними керувати. Реальний досвід фахівців не збирається, і ,відтак, держава не отримує зворотного зв’язку від платників податків», – додав Олександр  Крамаренко.

Конкурсантами можуть брати професійні журналісти, блогери, експерти. Роботи приймаються до 21 грудня. Це мають бути матеріали, що були опубліковані, оприлюднені у 2016 році. Преміальний фонд становить 45 тисяч гривень, що забезпечується Інститутом податкових реформ, який також бере на себе сплату податків від нагороди. «Українське суспільство має бути обізнаним у механізмах формування справедливої системи формування бюджету», – зазначила Олена Хотенко, голова ради Інституту податкових реформ.

Серед номінацій: «За кращу публікацію», «За кращий відео-репортаж» та «За кращий радіо-репортаж». Також є премія «Журналістський дебют року» у галузі економічних новин. «Три регіональні премії направлені на те, щоб були почуті експерти саме регіональних ЗМІ», – додала Олена Хотенко. З детальними умовами участі у конкурсі можна ознайомитися на сайті: http://www.mediaetc.org/.

«Громадське радіо» зацікавлене у тому, щоб було більше професійних матеріалів на зазначену тему», – наголосив Андрій Куликов, голова журі, Голова Ради «Громадського радіо». За його словами, роботи приймаються українською, російською та англійською мовами. «1/5 усіх робіт, що вже надійшли на конкурс, подані англійською мовою», – додав Андрій Куликов.

«Насправді після цих конкурсів завжди на небосхилі української економічної журналістики спалахує, можливо, двоє, а іноді і десяток яскравих, самобутніх журналістів», – зазначив Андрій Блінов, керівник економічних програм «Радіо Вєсті». Також пан Блінов повідомив, що учасника конкурсу, який йому запам’ятається і буде виділятися серед інших, він запросить до себе на ефір.