Національний конкурс «Благодійна Україна» вдесяте назве Ангелів добра   

Національний конкурс «Благодійна Україна» вдесяте назве Ангелів добра. Конкурс розпочав свою історію 2007 року. «Ми щиро переконані, що інтерес до конкурсу буде незмінний. Щороку кількість заявок збільшується – минулого року їх було понад 700», – зазначив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі Олександр Максимчук, президент Асоціації благодійників України, голова організаційного комітету конкурсу.

Загалом є 22 номінації: 15 з них – колективні, 3 – індивідуальні та 4 – спеціальні. Заявки на участь у конкурсі цього року приймають до 19 лютого. Переможці удостояться титулу «Ангел добра». Церемонію нагородження планують провести у березі у Києві. «Ми маємо номінації, які відзначають волонтерські ініціативи – індивідуальні та колективні», – розповів  Олександр Максимчук. Серед спеціальних – номінація «народний благодійник», коли і номінація, і оцінювання делегується громадянам України. Олександр Максимчук додав, що декілька років тому запровадили проведення конкурсу у регіонах. Цього року – це Хмельницька, Одеська, Житомирська, Херсонська, Львівська та Вінницька області.

«Зараз, коли країні настільки важко, вона би не впоралася без волонтерів, помічників. Такі люди варті того, аби про них дізналися і знали в обличчя», – зазначила співачка, журналіст, волонтер, громадський діяч, голова Наглядової ради конкурсу Анжеліка Рудницька. «Війна привнесла свої корективи і своє розуміння спільних дій і можливостей. Про них треба розповідати», – додала Лариса Мудрак, віце-президент Асоціації благодійників України, журналіст, медіа-експерт, волонтер, голова медіа-ради конкурсу.

Медійники-особистості формують бачення загалу, і їхня робота є дуже важливою складовою успіху країни. «Я вважаю, що традиції, які закладені конкурсом, дають ті зерна, за які ми такі довгі-довгі роки боремося і прагнемо бачити ту іншу країну», – додала пані Мудрак.

«Ми зорганізували Ділову раду, тобто наших агентів у бізнес-середовищі, які поширюють інформацію про конкурс – його засади, принципи  оцінювання для того, щоб бізнес більш активно включався як у процес благодійності, так і, у тому числі, коли за зроблене кажуть «дякую», – розповів про новий орган конкурсу Володимир Демчак, президент «Української торгово-промислової конфедерації», голова Ділової ради конкурсу.

Кожен конкурсант очікує на справедливе рішення конкурсної комісії: понад 40 експертів працюють над оцінюванням заявок. «Цьогорічною вимогою до конкурсантів є, щоб кожна організація подавала заявку саме в одній номінації», – зазначила президент Благодійного фонду «Приятелі дітей», голова Національної експертної ради конкурсу Марина Криса.