Військовий госпіталь у Дніпрі отримає 10 мільйонів гривень на медобладнання та ремонт – Міноборони

WATCH IN ENGLISH

Президент України Петро Порошенко та Міністр оборони України Степан Полторак відвідали Дніпровський військовий госпіталь та обласну клінічну лікарню імені Мечникова. Там вони зустрілися з військовими медиками та військовослужбовцями Збройних сил України, які проходять лікування після поранень. Президент доручив Міноборони виділити госпіталю кошти на ремонт та оновлення матеріальної бази одразу після повернення закладу до сфери управління відомства. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіла полковник Оксана Гаврилюк, начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України. «За дорученням Глави держави, перші десять мільйонів гривень будуть виділені на закупівлю сучасного медичного обладнання та ремонту госпітальних приміщень, де лікуються бійці», – зазначила вона.

Всього на медичне забезпечення ЗСУ у 2017 році Міноборони передбачило 327 мільйонів гривень. Це майже на 80 мільйонів більше, ніж минулого року. «Понад 205 мільйонів із цих коштів буде витрачено на закупівлю медикаментів і майже 93,5 мільйона гривень – на закупівлю медичного обладнання. Цього року на медичне забезпечення вже отримано 29 мільйонів гривень. Майже вся ця сума буде витрачена на закупівлю ліків», – додала полковник Гаврилюк.

У командуванні Литовсько-Польсько-Української бригади розпочалося командно-штабне тренування «Брейв Бенд», у ході якого керівний склад удосконалює навички управління підрозділами під час операцій. «У ході навчання офіцери багатонаціонального штабу відпрацьовують порядок організації ротації батальйонів, переміщення військ за розпорядженням військово-політичного керівництва країн-засновників ЛИТПОЛУКРБРИГ тощо», – розповіла речниця Міноборони. В Одесі розпочалася головна конференція з планування українсько-американського навчання «Сі Бриз-2017», у роботі якої беруть участь представники 16 країн. Учасники конференції завершують проект сценарію і плану навчання, уточнюють завдання, узагальнюють кількість сил і засобів від збройних сил країн-учасниць та проводять рекогносцировку місць проведення навчання.

Всього цього року на території України відбудеться три багатонаціональних навчання. Підрозділи ЗСУ візьмуть участь у 20 командно-штабних навчаннях за кордоном із залученням окремих представників ЗСУ та 16 багатонаціональних навчаннях за межами України із залученням підрозділів. «До участі у навчаннях на території України буде залучено близько 12,5 тисяч військовослужбовців ЗСУ. З боку країн-партнерів – близько 7,5 тисяч учасників. До участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України залучатимуться близько півтори тисячі військовослужбовців ЗСУ з озброєнням та військовою технікою», – розповіла Оксана Гаврилюк. Основні зусилля командування зосереджені на підвищенні бойової готовності та сумісності Збройних сил України з підрозділами держав – членів НАТО, підготовці штабів всіх рівнів відповідно до вимог та стандартів НАТО, а також індивідуальній та колективній підготовці особового складу ЗСУ до виконання завдань з урахуванням вимог та стандартів Альянсу. Минулого року Збройні сили України взяли участь у 10 багатонаціональних навчаннях.­­­­