Українці можуть поставити своє житло під охорону з 50% знижкою – поліція охорони

У 2016 році спостерігалося зростання рівня злочинності, зокрема квартирних крадіжок. На сьогодні правоохоронці звітують про зупинення такого росту. У 2017 році зафіксували 566 тисяч крадіжок, 65 тисяч з них – з помешкань громадян. Поліція охорони сьогодні охороняє 189 тисяч помешкань громадян. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив Сергій Будник, начальник Департаменту поліції охорони, генерал поліції третього рангу. «За два місяці 2017 році попередили дві тисячі проникнень на охоронювані об’єкти. Затримали 2062 особи. Зафіксували 1100 випадків проникнення до житлових приміщення громадян, які перебували під охороною поліції охорони. Затримали 1028 осіб. У разі якщо відбулося проникнення і злочинця не затримали – це для нас непересічна подія. Наші екіпажі орієнтовані на найшвидше реагування», – зазначив він.

Зараз стартувала акція «Квартира під охорону 2017», яка пропонує знижки на встановлення квартири під охорону. «Вартість встановлення – чотири тисячі гривень за обладнання за мінімальну схему блокування, 2-2,5 тисячі за роботу. Саме на роботу буде поширена знижка 50% [у рамках весняної соціальної всеукраїнської акції «Квартира під охорону 2017»]», – розповів Сергій Кіфорук, заступник начальника управління технічної служби Департаменту поліції охорони. Також передбачили знижку у 75% для учасників АТО та їхніх сімей. Окрім можливості поставити квартиру на охорону у відсутності господарів, є можливість залишатися під охороною поліції будучи вдома. «Зараз є випадки проникнення у приміщення у присутності господарів. У той час, коли ви знаходитесь у квартирі і вимикаєте сигналізацію, є тривожна кнопка – її можна натиснути, коли квартира не перебуває під охороною. Ми також зараз розробляємо такий вид, як мобільна тривожна кнопка. Ви можете стати об’єктом нападу у парку, натиснути кнопку і наряд зреагує миттєво», – розповів Сергій Будник.

Найбільше крадіжок з початку 2017 році відбулося у Дніпровському, Дарницькому, Солом’янському та Оболонському районах Києва. Поліція охорони здійснила 24 тисячі виїздів. «За лічені хвилини приїжджають три співробітники поліції охорони з вогнепальною зброєю. Цілодобово чергують 39 груп. […] З метою профілактики вуличної злочинності на охоронюваних об’єктах розміщенні кнопки термінового виклику поліції. Скористатися ними зможуть пересічні громадяни, яким потрібна охорона поліції. На сьогоднішній день у столиці встановлена тисяча таких тривожних кнопок сповіщення», – розповів Віктор Веклич, заступник начальника Управління поліції охорони у місті Києві, підполковник поліції.