16 груп військово-цивільного співробітництва ЗСУ працюють у Донецькій та Луганській областях – полковник Праута

WATCH IN ENGLISH

Підбито попередні підсумки діяльності органів військово-цивільного співробітництва Збройних сил України за I квартал 2017 року. У районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей працюють 16 груп цивільно-військового співробітництва, 3 Об’єднані центри цивільно-військового співробітництва та 1 пошукова група. Загальна чисельність – 106 осіб. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповів речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута.

Групи цивільно-військового співробітництва супроводжували та доставили 237 тонн гуманітарної допомоги. Організували роботи з відновлення дошкільного навчального закладу у Кам’янці, заміни вікон у пошкоджених будинках у Бердянському та Сопіно, прокладання газопроводу біля Широкиного та інші. Також взяли участь у проведенні ремонтно-відновлювальних робіт лінії електропередач «Михайлівка-Лисичанськ» та «Луганська ТЕС – Михайлівська», організували аварійно-відновлювальні роботи з відновлення мережі енергопостачання до Зайцевого.

«У рамках координації розмінування території сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій України провели нетехнічне обстеження близько 500 га території на предмет вибухо-небезпечних предметів та мін», – зазначив речник Міноборони.