Австрія говорить YES TO UKRAINE спільному європейському майбутньому та висловлює солідарність з кримськотатарським народом

WATCH IN ENGLISH

Австрія говорить YES TO UKRAINE спільному європейському майбутньому та висловлює солідарність з кримськотатарським народом. На цьому під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі наголосив президент ініціативи «Європейці за податкову реформу» (ETR) Гюнтер Фехлінгер. «Ми звернулись до деяких високих політичних фігур Австрії приєднатись до спільних зусиль. Це міжпартійний комітет з інтеграції України до Європи», – розповів він. ЄС здійснює підтримку у форматі альянсу Україна-Грузія-Молдова. Потрібні скоординовані дії не лише у рамках трьох держав, а усіх 9-ти кандидатів у членство в ЄС. Пан Фехлінгер зауважив, що приклад Косово є показовим для Криму, незважаючи на відмінність ситуацій.

На думку Алуша Гаші, професора, колишнього міністра та депутата Республіки Косово, активіста з питань прав людини, Україна має великий людський потенціал та багаті ресурси. «Ми крихітна країна, порівняно з вами, але розмір держави у сучасному світі не має значення – значення має сила демократичних інституцій, якість реформ, обсяг знань. […] Наразі ми маємо сили допомагати іншим», – переконаний пан професор.

Член Меджлісу кримськотатарського народу, голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру Ескендер Барієв зауважив: «Коли ми [спільно з Гюнтером Фехлінгером – прим. УКМЦ] розробляли стратегію публічної дипломатії, то в основі був сталий розвиток публічної дипломатії. Це – пошук друзів у світі – кримських татар та усієї України». У контексті українсько-австрійської солідарності з’явилася ідея австрійсько-кримськотатарської солідарності. У ході зустрічей вибудувались два основні напрямку роботи – захист прав кримськотатарського народу та вироблення стратегії розвитку Криму у майбутньому. Досвід Косово у боротьбі за свою незалежність має стати за приклад у цих поступах.