На полігоні Широкий лан побудують нове табірне містечко – Міноборони

WATCH IN ENGLISH

У Михайлівці Миколаївської області на полігоні Широкий Лан починають будувати нове табірне містечко для навчання військових. Воно включає 11 казарм, їдальню, лазне-пральний комплекс та деякі інші об’єкти інфраструктури, повідомив речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Вартість будівництва – 353 мільйона гривень, які передбачені Планом Міністерства оборони України з будівництва та реконструкції військових об’єктів на 2017 рік. Будівництво планують закінчити до кінця 2017 року.

З початку 2017 року у рамках Дорожньої карти реформ у Міністерстві оборони України прийняли 26 нормативно-правових актів, спрямованих на підвищення обороноздатності держави. Ще 22 документи – на розгляді в Адміністрації Президента, Верховній Раді і Кабміні. Серед документів – проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо військових звань військовослужбовців», який передбачає запровадження нових військових звань сержантського і старшинського складу ЗСУ, підвищення його ролі у підготовці особового складу і виконанні завдань, а також проект закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». «Ним передбачається внесення змін до відповідного законодавства з питань планування задоволення потреб оборони держави і захисту її території від можливої агресії, забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, повноважень державних органів влади, надання громадянам відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, бронювання громадян на період мобілізації та на воєнний час тощо», – деталізував полковник Праута.

Завдяки рекомендаціям внутрішніх аудиторів з початку 2017 року у Міноборони попередили збитки на суму близько 57,5 мільйона гривень. «Наразі операційні аудити та попередній моніторинг ризикових операцій Міноборони охоплюють 260 пакетів документів на суму понад 2 мільярда гривень, зокрема, річні плани закупівель Міністерства оборони», – зазначив Максим Праута.

Максим Праута повідомив також, що у навчальному центрі Національної академії сухопутних військ закінчилися п’яті курси базової підготовки інструкторів для сержантського складу ЗСУ. Майбутніх інструкторів навчали фахівці Збройних сил Латвії. Цього разу курси вперше закінчила військовослужбовець-жінка.