Дитячий літературний конкурс «Ми діти твої, Україно» відкриває нові таланти з усієї України – організатори

Дитячий літературний конкурс імені кримського поета Данила Кононенка «Ми діти твої, Україно» відкриває нові таланти з усієї України. «Цей конкурс набув всеукраїнського масштабу.[…]Це не просто конкурс – він формує психологію переможців», – зауважив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі голова Спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

Талановиті діти з усієї України змагалися у трьох номінаціях: «поезія», «проза» та «публіцистика». «У Криму творче життя є, воно не зупинялося ні на мить», – зазначив Віктор Качула, головний редактор видання «Кримська світлиця» та голова оргкомітету конкурсу.

Цього року участь у конкурсі взяли понад 100 старшокласників, 8 з них – кримчани. Фіналістами стали 15 учасників. Усі вони отримали дипломи, подарунки та грошові премії.

Гран-прі конкурсу журі віддало Роману Бабію з Львівської області. Перше місце у номінації «публіцистика» поділили Катя Гетало з Херсонської області та Мирослава Терещенко з Київської. Перші місця у номінаціях «поезія» та «проза» отримала Ілона Котовщик з Київської області. Про конкурс дізналася з мережі. Ілона зачитала уривок зі свого емоційного твору «Бог війни».

Конкурс ініціювала газета «Кримська світлиця» у 1998 року. Валентин Бут, власний кореспондент видання «Кримська світлиця» та член оргкомітету конкурсу, зауважив, що літературний конкурс другий рік поспіль проходить у Києві. Цьогоріч урочиста церемонія нагородження переможців відбулася 17 квітня у приміщенні Театру на Подолі. Організатори видали збірку творів конкурсантів.