Руслана Лоцман, заслужена артистка України, директор ГО «Народна філармонія», співачка, директор «Миколайчук-Фесту»

29 травня представлять проект «Музика і кіно Івана Миколайчука»

WATCH IN ENGLISH

29 травня у Національній філармонії України представлять проект «Музика і кіно Івана Миколайчука». «Про таких людей, про такі постаті, як Іван Миколайчук, не тільки хочеться говорити у ювілейний рік (75- річчя – прим. УКМЦ), а й хочеться насправді побільше проводити таких заходів», – зазначила під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі Тетяна Школьна, солістка Національної філармонії України та ініціатор проекту. Участь візьмуть ансамбль балету «Терен», ансамбль народних інструментів «Дивограй» та багато інших.

Виступить національне тріо «Золоті ключі». «Іван Миколайчук і пісня невід’ємні.  Адже у кожному своєму фільмі він використовував українські народні пісні. […] Він був дуже музичний. Грав на багатьох інструментах», – зазначила народна артистка України, солістка тріо Валентина Ковальська.

Проект реалізується за підтримки продюсерського центру-студії «ЮКОМ». Юрій Шевченко, режисер проекту та директор студії, розповів, що у рамках концерту спробували умістити усі творче надбання Івана Миколайчука – фільми, сценарії, музичні твори.

Дмитро Глухенький є режисером документального кіно, волонтером-оператором хроніки АТО, членом Національної спілки кінематографістів України та автором відео-презентації, яку транслюватимуть у холі Національної філармонії України перед концертом. «Хочемо поїхати на буковинські села, показати їм сучасне українське кіно», – поділився він своїм задумом.

Руслана Лоцман, заслужена артистка України, директор ГО «Народна філармонія», співачка, директор «Миколайчук-Фесту», додала про перебіг минулорічного фесту: «Ми повезли українське кіно і українські пісні у 36 навчальних закладів України – впродовж жовтня-грудня такий тур у нас був по 8 областях». Цього року «Миколайчук-Фест» проведуть у Вижниці.