Процес звільнення українських військових має бути відокремлений від політики – родичі полонених

WATCH IN ENGLISH

Вчора, 12 липня, родичі українських військовополонених провели акції під Посольствами Німеччини та Франції на підтримку тих, хто досі перебуває у полоні. Рідні полонених закликають відокремити процес звільнення українських військових від політики. «Виконання Мінських домовленостей зайшло у глухий кут… Нормандська четвірка знаходиться у паузі», – підкреслив Сергій Кольдман, батько полоненого Олексія, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Його син перебуває у полоні 609 днів.

За цей рік відбулося 24 засідання у Мінську. «Останній обмін відбувся у вересні 2016 року. Скоро майже рік, як нема обмінів», – зазначила Людмила Голоус, мати полоненого Олександра Лазаренка, який перебуває у полоні 2,5 роки.

Ольга Морозова, мати полоненого Олександра Морозова наголосила, що хлопці знаходяться в нелюдських умовах та продовжують чекати на звільнення. «Ми хочемо волі всім хлопцям, які незаконно утримуються у Донецькій та Луганській областях», – зауважила Юлія Корінькова, дружина полоненого Олександра, який перебуває у полоні 879 днів.