[:ua]Андрій Яценко, волонтер, зоозахисник[:]

Зоозахисники закликають підтримати петицію про заборону жебракування з тваринами

Спілка захисту тварин «За життя» разом з зооактивістами та волонтерами розробили петицію про заборону жебракування з тваринами у громадських місцях. Петиція має набрати 10 тисяч голосів, щоб пройти на слухання до Київської міської державної адміністрації. «Нам потрібна нова законодавча база. Закони практично не працюють: існує заборона на щось, а санкцій немає», – повідомила зоозахисник та керівник Спілки захисту тварин «За життя» Яна Ренк під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На сьогоднішній день на вулицях дуже багато жебраків з тваринами, які ніби збирають гроші на їжу для тварин. «Люди різного віку використовують тварин для жебракування. Це такий бізнес, який набирає обертів», – зазначила пані Ренк. При цьому, тварини довгий час знаходяться у тісних клітках чи коробках, без доступу до їжі, води і без можливості справляти природні потреби. Волонтери та зоозахисники відбирають у жебраків тварин, відвозять їх до ветеринарних клінік, після чого отримують повний звіт про їхній стан здоров’я.  З’ясувалося, що зазвичай тварини знаходяться під дією токсичних речовин, седативних препаратів чи алкоголю. Це призводить до того, що вони живуть доволі недовго та вмирають.

Андрій Яценко, волонтер та зоозахисник, згадав і про моральний аспект цієї проблеми. «Сила у доброті. Треба захищати тварин і підходити до цього питання серйозно – не з меншою відповідальністю, ніж до захисту людини», – підкреслив Андрій Яценко.

«Жебрацтво з тваринами – це жорстоке ставлення до них. Змінити цю ситуацію можна лише через заборону на законодавчому рівні», – наголосила волонтер та зоозахисник Богдана Куликова.

Підписати петицію про заборону жебракування з тваринами в усіх громадських місцях можна за посиланням: https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=6408&icf=1