У Міжнародний день соціального бізнесу засновники соціальних підприємств поділилися власним досвідом

WATCH IN ENGLISH

У Міжнародний день соціального бізнесу представники соціальних підприємств та директор Української Соціальної Академії розповіли, що таке соціальний бізнес. Вони також поділилися власним досвідом, як розпочати соціальний проект з нуля та що для цього потрібно.

 Головна мета соціального бізнесу – вирішення соціальних проблем та робота на користь суспільству. «Нас цікавило питання надмірного споживання речей у світі. Ми побачили, що у Британії є система благодійних магазинів і зрозуміли, що це можливо зробити і в Україні. Це допоможе вирішити глобальну проблему хоча б на локальному рівні», – розповіла співзасновниця магазину «Ласка», викладач Школи інновації та соціального підприємництва Анна Грищенко під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Вікторія Макерська, співзасновниця соціального підприємства «Древо желаний» у Сумах, а також випускниця школи інновації та соціального підприємництва поділилася своїм досвідом, як вони допомагають різним соціальним верствам населення. Перш за все, це допомога з працевлаштуванням для студентів у Сумах. Нещодавно соціальне підприємство «Древо желаний», яке займається флористикою, розпочало співпрацю з реабілітаційним центром, де перебувають діти-інваліди. «Ми маємо мету – навчити дітей з обмеженими можливостями флористиці, щоб у них була професія, яку вони зможуть використати у житті», – наголосила пані Макерська.

Директор Української Соціальної Академії Михайло Мельник розповів про роботу Академії: «Ми допомагаємо кожному студенту сформувати свою соціальну місію та знайти свою інноваційність. Допомагаємо розібратися з соціальною ідеєю, потім працюємо з бізнес-модулювання. Прописуємо фінансовий та маркетинговий плани. Останній модуль – юридична складова». Прибуток, який отримує Академія зі своєї діяльності, вона реінвестує у вигляди стипендій для студентів навчального закладу.

«Ми показали людям, що можливо щось зробити власноруч. Треба просто придумати, обдумати, зробити бізнес-план і почати», – наголосила Анна Грищенко.