На Чернігівщині розпочався пілотний проект з реформування військкоматів – Міноборони

WATCH IN ENGLISH

На базі Чернігівського обласного та Козелецького районного військкоматів стартував пілотний проект створення територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута. «Робота територіального центру комплектування та соцпідтримки буде здійснюватися за трьома напрямками. Перший напрям – це рекрутинг, комплектування військ, залучення кандидатів на контракт тощо. Наступний блок — це оборонно-мобілізаційна робота, а третій — це соціальна підтримка населення», – пояснив він. Перший етап експерименту триватиме до кінця року. Протягом цього періоду працюватимуть над змінами у нормативній базі та забезпеченням роботи Центру за принципом прозорості офісів єдиного вікна, враховуючи міжнародні стандарти.

На Дніпропетровщині до Дня Високомобільних десантних військ Збройних сил України відбувся Перший Всеукраїнський чемпіонат з кросфіту серед частин ВДВ за звання «найбільш фізично підготовленої команди». «Збірні команди-учасниці було сформовано у складі – чотири чоловіки та одна жінка. Протягом кількох годин десантники виконували різні комплексно-силові вправи на сучасній кросфіт-арені. Найсильнішою командою ВДВ стали дніпровські десантники. Другу сходинку п’єдесталу зайняли десантники з Житомира. Почесне третє місце за командою з Миколаєва», – розповів Максим Праута. Відразу після проведення чемпіонату відбулися «Ігри героїв», у яких взяли участь військовослужбовців, які отримали інвалідність під час бойових дій в районі проведення АТО.

Міністр оборони України Степан Полторак відвідав зону АТО та перевірив стан бойової готовності деяких артилерійських і танкових підрозділів, відведених від лінії розмежування. «Керівник оборонного відомства поспілкувався з військовослужбовцями, ознайомився з їхніми побутовими умовами, станом озброєння та військової техніки, рівнем підготовки та нагальними питаннями особового складу», – зазначив полковник Праута.