ProZorro.Продажі запустив пілотний проект оренди державного майна

WATCH IN ENGLISH

ProZorro.Продажі запустив новий напрямок – оренда державного майна. Здавати в оренду свої приміщення можуть місцеві органи виконавчої влади, комунальні підприємства та організації з державною часткою більше 50%. На сайті ProZorro.Продажі з’явився перший лот – оренда ресторану у конференц-холі «Зелена Буча». Його виставив перший партнер проекту ProZorro.Продажі ПАТ «Укрпошта». До звершення експозиції лоту залишилось 13 днів. Про це розповів Олексій Соболев, керівник проекту ProZorro.Продажі. «Якщо ті кошти, які зараз ідуть на дрібну корупцію, […] будуть іти на розвиток державних компаній, у бюджет міст або країни, ми як платники податків виграємо», – зазначив Максим Нефьодов, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Проект є пілотним. Зараз мова йде перш за все про комерційну оренду. «Але є також некомерційна оренда, є ситуації, коли місто хоче бачити у певному об’єкті дитячий садочок чи гурток. Зрозуміло, що не може іти мова, що вони будуть конкурувати на рівних з бутіками чи дорогими ресторанами», – зазначив Максим Нефьодов. «Це прозоро, ефективно, дасть вам більше коштів, конкуренції і уваги ЗМІ. Також це все загалом згенерує довіру», – додав Олексій Соболев.

Щоб здати приміщення в оренду необхідно зайти на сайт ProZorro.Продажі, підписати Декларацію про приєднання до Меморандуму про пілотний проект, зареєструватись на Торговельному Майданчику, і додати лоти у систему.  Для того, щоб орендувати той чи інший актив, потрібно зробити ставку на сайті, і потім прийти на аукціон, під час якого буде обрана найкраща цінова пропозиція. «Ми дуже сподіваємось, що разом з «Укрпоштою» ми зможемо відпрацювати і «відпілотувати» ті механізми, які ми далі будемо пробувати розповсюджувати і на інші держкомпанії, державні та, можливо, муніципальні органи теж», – зазначив Максим Нефьодов.