12-13 серпня пройде четвертий благодійний «Ше.Fest» присвячений 100-річчю Української революції

WATCH IN ENGLISH

12-13 серпня у селі Моринці пройде четвертий благодійний фестиваль «Ше.Fest» присвячений 100-річчю Української революції. Фестиваль працюватиме у 3 зміни: денну, вечірню, нічну. Всього буде 12 локацій. «Через рок-фестивалі, через театри, через художників через цікавих лекторів […] ми доносимо, що Шевченко цікавий, актуальний і заслужено є лідером нації», – зазначила Юлія Капшученко-Шумейко, організатор, співзасновник Всеукраїнського фестивалю Тараса Шевченка «Ше.Fest», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Нововведенням цьогорічного фестивалю стане книжковий ярмарок, де видавництва представлять книги патріотичної тематики. Головною стане денна локація «Просвітницька галявина», де відомі шевченкознавці виступлять зі своїми лекціями. Також на локації відбудуться акустичні виступи музикантів та театральні вистави. Локація «Галявина машина часу» стане територією майстер-класів, де навчатимуть ремеслам 19 століття. На нічній сцені виступатимуть гурти в акустичному форматі – «Теорія простору», «Сонце в кишені», «Незабуті», «Світло», та інші. Запланована також ніч українського кіно. Для дітей підготували ігри притаманні часу Тараса Шевченка.

«На фестивалі яскраво представлена художня лінія», – зазначила Юлія Капшученко-Шумейко. На художній галявині свої роботи представлять художники з усієї України. Картини можна буде придбати на благодійній акції «Картинами викупити Україну». Відвідувачі галявини зможуть долучитись до малювання двохметрового полотна на тему картини Шевченка «Катерина». «Також на галявині буде діяти благодійна фотосесія, а саме фотопортрет у підтримку загиблого героя», – зазначила Хелена Вишневська, організатор, координатор галявини художника.

Вхід на фестиваль є безкоштовним. На фестивалі буде присутнє наметове містечко та територія їжі. Очікується, що фестиваль відвідають близько 5 тисяч осіб. Детальну інформацію та програму фестивалю можна знайти на сайті shefest.org.ua та на фейсбук сторінці фестивалю. Лозунг цьогорічного фестивалю – «Твоя країна – твоя боротьба».