Вишиванковий ланцюг, масовий диктант з українською мови та конкурс боді-арту в українському стилі – все це на Вишиванковому фестивалі в Одесі

https://www.youtube.com/watch?v=WbDVTwXmKJ4;

Удев’яте на Приморському бульварі в Одесі з 23 по 27 серпня відбудеться Вишиванковий фестиваль. Подія відбудеться за підтримки Одеської міської ради та Одеської обласної державної адміністрації. Одна з цілей фестивалю – об’єднати проукраїнську громаду Одеси. «Одесити відчувають потребу розвивати українську культуру в собі та проявляти свою громадянську позицію. І не тільки на День Незалежності, а й протягом всього року», – розповіла голова оргкомітету фестивалю Наталя Мажарова під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Серед основних подій Фестивалю – забіг у вишиванках, синьо-жовтий автопробіг Одесою, конкурс боді-арту в українському стилі та акція підняття українського прапору Потьомкінськими сходами. Цьогорічна довжина прапору – 26 метрів. «Ми кожного року шиємо новий прапор, який потім перешиваємо на маленькі прапорці та роздаємо всім, хто допомагав в організації фестивалю», – зазначила Наталя Мажарова.

Ще однією важливою подією буде вишиванковий ланцюг, де планують встановити новий рекорд з кількості людей у вишиванках в Одесі. «9 років назад на цій акції було 77 людей, а минулого року – 3 351 людина», – підкреслила пані Мажарова. Також організатори вдягнуть пам’ятник Дюку в українську вишиванку. «Дюк має вже три вишиванки – червоного, зеленого і блакитного кольору. Цього року ми спеціально розробити новий дизайн вишиванки з одеським орнаментом», – поділилася Наталя Мажарова.

25 серпня просто неба вдруге відбудеться Публічний масовий диктант з української мови, в акції можуть взяти участь близько 400 людей. Також в рамках фестивалю будуть концерти, нічні покази кіно, виставка-ярмарка народних майстрів та багато іншого.

Ознайомитися з детальною програмою та зареєструватися на публічний диктант можна на офіційній Facebook-сторінці: https://www.facebook.com/vf.od.ua