4 новини від Громадського радіо: виїзні студії, співпраця з Українським радіо, частота у Луцьку і Спільнокошт

Громадське радіо розпочинає масштабний проект «Громадське радіо у твоєму місті». «Ми вирушаємо у поїздку, щоб проїхати понад 20 великих українських міст для того, щоб надати платформу, можливість висловитись місцевій громаді, озвучити ті проблеми, які є в цих конкретних містах, зрозуміти краще що хвилює Україну», – розповів Кирило Лукеренко, головний редактор «Громадського радіо», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Перша подія відбудеться у Львові 14-16 вересня. Громадське радіо проведе три виїзні ефіри під час Форуму видавців. «Частина з них буде присвячена місцевим подіям, правам людини, тому що відбувається у конкретному місті. Також у нас буде ефір присвячений безпосередньо книжковому Форуму», – зазначив Кирило Лукеренко.

«Другою новиною є те, що Громадське радіо хоче мовити у Луцьку та подалося на отримання частоти», – повідомив Петро Кошуков, директор з розвитку «Громадського радіо».  Він додав, що Громадське радіо також має намір мовити у FM-діапазоні найбільших українських міст: Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Львів.

Ірина Славінська, член правління «Громадського радіо», розповіла, що Громадське радіо повертається до спільного з Українським радіо виробництва вечірньої програми «Громадська хвиля».  Новий сезон стартує з 4 вересня.  Програма виходитиме з 21:10 до 23:00.

«Остання четверта новина – протягом нашої кампанії, яку ми ведемо на Спільнокошті більше ніж півроку, нам вдалося зібрати 415 тисяч гривень», – повідомив Петро Кошуков.  Зібрані кошти складають 40% потреб Громадського радіо на місяць.  «Наша стратегічна мета – вийти на 50% власного самозабезпечення протягом найближчих 2 років», – додав пан Кошуков. Усі залучені кошти ідуть на виробництво програм та поширення сигналу. Кампанія на Спільнокошті триває.