За час проекту «Чесна парковка» надходження коштів від паркування зросли до 6 разів – активісти

За три місяці проекту «Чесна парковка» вдалося повністю перейти на безготівкову оплату паркування, а надходження коштів з паркувальних майданчиків зросли від 2 до 5-6 разів. Про це розповіла Олеся Ткачук, координатор проекту «Чесна парковка», під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Надходження на «чесних парковках» зросли уже в перші тижні роботи «чесних паркувальників». «Наприклад на парковці на Івана Франка (вона є найбільшою – 44 паркомісця) надходження зросли від 4 гривень з одного машиномісця за 2 тижні до 16 гривень», – розповіла Олеся Ткачук. «Коли ми робили попередній аналіз парковок у місті Києві, то зрозуміли, що переважна більшість із них у центральній частині або є збитковими або їх дохідність складає, скажімо, 20 грн», – додала вона.

Олеся Ткачук нагадала, що міська влада, після інформаційного розголосу про проект, з 10 серпня прийняла рішення про виключно безготівкову оплату паркування. «Чесні паркувальники», які протягом проекту працювали на 5 паркувальних майданчиках, де здійснювався моніторинг, звільнилися після 10 серпня. За час роботи їм вдалось мінімізувати використання готівки при оплаті водіями паркування та популяризувати серед водіїв можливість безготівкової оплати. «Водії просто не знали, що можна розраховуватись не лише десятьма гривнями в руку, а якщо так розраховуватись, то необхідно брати чек, а й скористатись паркоматом, і, скажімо, мобільним додатком», – зазначила пані Ткачук. «Більше стали зявлятись паркувальні талони у Києві у кіосках «Союздрук». Тобто, люди після 10 числа уже мають спосіб, як безготівково оплачувати паркування» – додав Назарій Омелянович, громадський монітор проекту «Чесна парковка».

Більшість опитаних моніторами водіїв в цілому позитивно сприйняли зміни в паркуванні. «Більшість водіїв цілком адекватні – вони готові платити і платять, коли є можливість. Випадки несплати, або відмови від сплати були не такими частими – результати тримісячного моніторингу це підтверджують», – зазначив Павло Кучапін, громадський монітор проекту «Чесна парковка». Можливість оплати ускладнює відсутність інформаційних щитів про способи оплати на паркувальних майданчиках. Зараз такі щити є на вулиці Пушкінській та Прорізній.

«Проект «Чесна парковка» завершився, але реформа у сфері паркування триває», – підкреслила Олеся Ткачук. Вона наголосила на необхідності прийняти законопроект №5364. «Ми сподіваємось, 5364 восени стане реальністю, і, відповідно, і органи місцевого самоврядування отримають ширші повноваження для реформування сфери паркування, і ми всі як містяни відчуємо результати цього законопроекту на собі», – зазначила пані Ткачук. Вона додала, що також робочій групі при РПР-Київ вдалося досягнути попередньої домовленості щодо організації широкого обговорення на тему залучення інвестицій у сферу паркування міста Києва.