У Волновасі відкрили дитячий майданчик, побудований за кошти угорських бізнесменів

9 вересня у Волновасі відкрився дитячий майданчик європейського зразка, побудований за кошти угорських бізнесменів. Побудова майданчика є продовженням міжнародного соціального проекту «Діти просять миру». Ідея виникла тоді, коли у рамках проекту діти з Волновахи відвідали Будапешт.  За ініціативи угорського бізнесмена Золтана Хорвата на побудову майданчика вдалось зібрати 21 тисячу євро. Про це розповів Дмитро Лубінець, народний депутат України (фракція «Блок Петра Порошенка»), під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Під час свого візиту до Волновахи угорська делегація також відвідала «нульовий кілометр» і поспілкувалась з українськими військовими. Це був перший  візит у прифронтову зону за участі представників угорського парламенту. Делегація відвідала місце, де взимку 2015 року потрапив під обстріл цивільний автобус, та КПВВ “Новотроїцьке”. «Вони казали мені, що не мали сумніву, що потрібно поїхати у Волноваху, і після поїздки зрозуміли, чому. Вони зрозуміли, що війна і російська агресія – це не просто слова, це реальні обличчя дітей і прикордонників, яких ми бачили, ця війна – те, проти чого ми маємо всі разом боротися. […] Нас питали, чи не було страшно. Страшно було – від усвідомлення того, що ця лінія фронту може пересуватися, і якщо ми не будемо протистояти разом, ми її не зупинимо», – розповіла Любов Непоп, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині.

Дмитро Лубінець розповів, що під час свого візиту угорська сторона висловила свою підтримку Україні у боротьбі з російською агресією. «Вони сказали, що зараз не просто будуть захищати Україну, а будуть розповідати угорцям і всій Європі до чого приводить російська гібридна агресія», – зазначив він.

У рамках візиту угорським гостям показали також, як у Волновасі здійснюється робота з допомоги і внутрішньо переміщеним особам, самим мешканцям міста, як організовується дозвілля для українських дітей. […] Вони висловлювали здивування, як в умовах, коли люди живуть під звуки пострілів і у реальній небезпеці, вдається приділяти увагу таким справам», – додала Любов Непоп.