Цього року Міноборони витратило на медичні закупівлі 163 мільйони гривень – полковник Дмитро Гуцуляк

WATCH IN ENGLISH

Цього року на закупівлю медикаментів та оплату медичного обладнання Міністерство оборони України використало понад 163 мільйона гривень, повідомив полковник Дмитро Гуцуляк, речник Міністерства оборони України під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Крім того, військово-медичні заклади і військові частини Збройних сил України отримали речову допомогу від громадян на  суму близько 76 мільйонів гривень.

Полковник Гуцуляк нагадав, що у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки завершується українсько-американські командно-штабні навчання «Репід Трайдент -2017». Минулого тижня американські військові льотчики та інженери-техніки проводили для українських колег заняття з транспортування вантажу за стандартами НАТО, після чого спільно відпрацювали десантування вантажів. «Сьогодні, у заключний день практичної фази командно-штабного навчання «Репід Трайдент-2017», перед учасниками стоїть завдання остаточно знищити умовного противника та приступити до проведення стабілізаційних дій у зоні відповідальності», – зазначив Дмитро Гуцуляк. Частини, які не залучені до «Репід Трайдент-2017», проводять планові польоти.

Завтра о 12.00 на території однієї з військових частин у Києві (вулиця Михайла Максимовича, 3) відбудуться змагання з силових видів спорту «ІІ-й відкритий меморіал Героїв АТО». Турнір організовують федерації силових видів спорту України у пам’ять про загиблих військових.

Полковник Гуцуляк нагадав, що Національна збірна команда Збройних сил України вже прибула у Торонто (Канада) для участі в міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» (Invictus Games) для ветеранів, які пережили поранення і травми. Змагання триватимуть до 30 вересня.