Представники фінансового ринку України об’єдналися у Конфедерацію 

Незалежна асоціація банків України (НАБУ), Українська федерація убезпечення (УФУ) та Професійна асоціація учасників ринків капіталу та деривативів підписали Меморандум про партнерство та співпрацю. Організації утворили Конфедерацію фінансового ринку. Головна мета об’єднання – відродження довіри громадян до фінансової системи України та формування суспільного запиту на реформи. «Ми втомилися від слів, що це боляче і непопулярно. Питання реформ вже стає питанням збереження державності. І ми повинні це робити. Ми хочемо це робити і ми будемо це робити», – наголосив голова Ради НАБУ Роман Шпек під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Члени Конфедерації вже узгодили головні напрямки роботи. Серед них – налагодження співпраці з політичними партіями та урядом, гармонізація податкового законодавства та створення правил справедливої гри на фінансових ринках. «Справедлива гра – це коли, незалежно від форми власності, регулятор та інші органи влади створюють рівні правила гри та не розподіляють ринок між цими установами. Тоді запрацює конкуренція, яка буде на користь будь-кому споживачеві», – зауважила Галина Третьякова, генеральний директор Української федерації убезпечення.

Конфедерація відкрита до співпраці з іншими економічними угрупуваннями. Таку тезу висловив Тарас Козак, президент Інвестиційної групи УНІВЕР. «Ми дуже зацікавлені, щоб у нашу конфедерацію увійшли учасники і інших секторів фінансового ринку. Це і фінансові установи, і пенсійні фонди, і компанії з управління активами, елементи інфраструктурних підрозділів. Наступний, дуже важливий крок, – зібратися і чітко зрозуміти наші завдання», – зазначив Тарас Козак. Він також додав, що Конфедерація очікує відкритого діалогу з народними депутатами, політичними партіями та урядом України.

«Будь-який позитивний результат – крок у сторону розбудови довіри. Ми також різні. Ми багато між собою сперечаємося, дискутуємо, але основне – ми вміємо прийти до рішення. Ми хочемо, щоб чи у діалозі з депутатами, чи у діалозі з урядом, ми приходили до рішень. Не до пояснень, не до коментарів, а до рішень. І це буде зміцнювати довіру», – підсумував Роман Шпек.