Студенти Вінницького національного технічного університету представлятимуть Україну на Enactus World Cup

Організація «Enactus Ukraine» обрала команду, яка представлятиме Україну на міжнародних змаганнях Enactus World Cup. Міжнародні змагання відбудуться з 9 по 11 жовтня у Кремнієвій Долині. За перемогу змагатимуться команди з 36 країн світу. Цього року Україну представлятиме команда Вінницького національного технічного університету. Про це розповіла Галина Лакуста, голова Enactus Ukraine, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Студенти ВНТУ представили на національному раунді змагань три проекти. Серед них – проект «Світлі вчинки», який спрямований на допомогу дітям-сиротам зі Жмеринки. «Ми вирішили дати дітям щось нематеріальне, те, що назавжди з ними залишиться. Ми почали впроваджувати неформальну освіту. Різні експерти та педагоги працювали з дітьми на тренінгах, розвивали з ними навички з комунікації, роботи в команді, базові навички проектного менеджменту. За допомогою цих навичок діти змогли реалізувати власний проект – освітню екскурсію до Вінниці», – розповіла керівниця проекту Катерина Подолянчук.

Інший проект, який представила команда, – «Орієнтир на успіх». Голова мета ініціативи – зробити місто доступним для людей з порушеннями зору. «Ми з командою вирішили створити технічний комплекс. Він буде встановлений біля входів у різноманітні заклади – аптеки, магазини, комунальні заклади. За допомогою цих маячків, які подають сигнал, назву об’єкту або назву транспортного засобу, вони зможуть орієнтуватися у просторі та іти туди, куди потрібно», – зазначив керівник проекту Андрій Журавльов. Студенти встановили у Вінниці вже 6 датчиків. Їм вже надійшло замовлення на встановлення ще 40 таких датчиків.

Окрім цього, команда представила проект «Екологія без меж». Він складається з трьох підпроектів, мета яких – розвиток еко-свідомості у школярів, розробка контейнерів для паперових горняток, їхній збір та відправлення на переробну станцію. Третій підпроект вийшов на міжнародний рівень – студенти почали співпрацю з Ганою та навчили безробітних заробляти на переробці макулатури.

Серед компаній, які підтримують українську команду Enactus, – компанії «Ernst&Young» та «JTI». «Для бізнесу студенти є не тільки майбутнім. І для країни вони є не тільки майбутнім, а нашим теперішнім, тому що вік тих людей, які починають працювати, які не тільки навчаються, а роблять щось для держави, самореалізації, для свого міста, знижується. Студенти починають робити щось не тільки для розваги і для навчання. Тому дуже важливо ці ініціативи підтримувати», – наголосила Єлизавета Максимець, представниця компанії «Ernst & Young».