Міжнародна спільнота пильно стежитиме за розслідуванням вбивства Катерини Гандзюк та нападів на інших активістів – Йоханнес Ган

WATCH IN ENGLISH

Міжнародна спільнота пильно стежитиме за розслідуванням убивства Катерини Гандзюк та інших нападів на громадських активістів. Про це заявив Йоганнес Ган, Європейський Комісар з європейської політики сусідства та перемовин про розширення, на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Він також висловив співчуття близьким та друзям Катерини Гандзюк і наголосив, що важливо встановити і притягнути до відповідальності не лише виконавців, а й замовників злочину.

«Ми запевняємо, що міжнародна спільнота пильно стежить за цією ситуацією, за тим, що люди, які прагнуть змінити на краще життя в Україні, прагнуть плюралізму, демократії і можливостей, зазнають нападів з боку певних осіб. Ми вважаємо це неприйнятним і зробимо усе можливе з нашого боку, щоб не лише розслідувати цей конкретний злочин, але й захистити активних громадян на майбутнє», – заявив Йоганнес Ган.

Європейський Комісар додав, що запропонує українській владі створити при правоохоронних органах спеціальну робочу групу для розслідування таких випадків.  «Я пропонуватиму [українській] владі на майбутнє створити робочу групу, наприклад, при СБУ, для розслідування таких випадків на загальнонаціональному рівні, щоб гарантувати найвищу професійність, доброчесність і прозорість процесу, а також – щоб забезпечити можливість для міжнародної спільности стежити за розслідуваннями», – деталізував Йоганнес Ган.