Активісти міжнародного руху #LIBERATECRIMEA представили перелік питань для кандидатів другого туру президентських виборів

Активісти міжнародного руху за звільнення Криму і солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA повідомили результати перебігу першої частини кампанії «Кандидате, скажи чий Крим?», а також представили перелік питань, відповісти на які потрібно буде кандидатам другого туру президентських виборів. Вони сказали, що питання будуть надіслані кандидатам завтра, 11 квітня, а відповідь на них активісти будуть очікувати до 18 квітня. «Ми хочемо почути відповіді на всі питання чи хоча б частину під час дебатів, щоб ці відповіді почули мільйони українців», – наголосив Сергій Пархоменко, директор Центру зовнішньополітичних досліджень під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Питання до кандидатів будуть розподілені на три блоки: деокупація Криму, захист прав людину в Криму та реалізація колективних прав кримських татар як корінного народу України. Ескендер Барієв, голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру та член Меджлісу кримськотатарського народу, повідомив, що повний перелік питань буде розповсюджено соціальними мережами в вигляді відео-ролика, починаючи з 11 квітня. «Ми вважаємо, що боротьба кандидатів за президентську посаду повинна бути направлена в першу чергу на те, що буде робити кандидат, коли стане президентом, як він буде виводити країну із ситуації, яка склалась, захищати кордони нашої країни, повертати території, вести зовнішню політику та забезпечувати обороноздатність України. І, звісно ж, питання Криму та захисту прав людини на окупованих територіях є дуже важливими», – відзначив Ескендер Барієв.