Створення пішохідної зони на Європейській площі спричинить транспортний колапс – архітектор

Створення пішохідної зони на Європейській площі, в рамках проекту реконструкції Українського дому та переїзду Офісу президента, спричинить транспортний колапс. Про це заявили експерти під час брифінгу в прес-центрі Українського кризового медіа-центру. «На сьогодні, будь-яка подія на Володимирському узвозі та Європейській площі створює транспортний колапс. У нас практично відсутній зв’язок між верхнім і нижнім містом, він на 45% менший, ніж у був у середньовіччі. Тому ідея створити пішохідну зону на Європейській площі є абсолютно позбавленою сенсу», – Георгій Духовичний, архітектор-практик, віце-президент Київської організації

Наталія Новак, народний депутат України, сказала, що потреба розгрузити центр міста шляхом перенесення урядових будівель є, проте дана проблема має вирішуватися комплексно, а не точково. А саме, проектуванням урядового кварталу в такому місці, щоб його функціонування не заважало життю пересічних громадян. Вона зазначила, що ідея міняти місцями музей і Адміністрацію президента не має сенсу.«На мою думку, не треба займатися популізмом, створюючи суспільний резонанс, розповідаючи, що ми всіх люструємо та перенесемо у нові будівлі. Треба займатися конкретними справами та працювати», – додала вона.

Віталій Білецький, член Головної ради УТОПІК, під час брифінгу звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням звернути увагу на ті пам’ятки та об’єкти Києва, які потребують реальної уваги, а не займатися переїздами.