Бойовики обстріляли Красногорівку з 82-мм мінометів, зенітної установки та БМП – речник штабу АТО

Київ, 9 лютого 2016 року – У зоні проведення АТО проросійські бойовики продовжують обстрілювати позиції українських Збройних сил України. Чітко проглядається три напрямки зосередження зусиль членів незаконних збройних формувань: Горлівка – Зайцеве, Олександрівка – Мар’їнка, Красногорівка та Комінтернове – Гнутове – Талаківка.  Про це під час скайп-включення в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник штабу АТО полковник Андрій Задубінний.  «На цих напрямках спостерігається активний рух заборонених Мінськими домовленостями озброєнь, таких як танки та міномети калібру 120 мм», – зауважив Андрій Задубінний.

8 лютого не припинялися провокації проросійських бойовиків у районі проведення АТО. З гранатометів та стрілецької зброї були обстріляні українські позиції в Опитному, Авдіївці, Луганському, Троїцькому, Зайцевому, Майорську та на шахті Бутівка. Під мінометний обстріл бойовиків потрапили українські укріплення у Пісках, Мар’їнці, Гнутовому та Троїцькому, що на межі Донецької та Луганської областей, розповів речник штабу АТО. «По наших опорних пунктах у районі Красногорівки окрім гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, противник застосовував міномети калібру 82-мм, а також зенітну установку та БМП», – повідомив полковник Задубінний. На Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї обстріляли українські позиції у Широкіному. Загалом, з 5 по 8 лютого бойовики 237 разів порушили умови режиму тиші.

5 лютого незаконні збройні формування так званої «ДНР» обстрілювали позиції українських військ на Донецькому та Маріупольському напрямках. «14 разів ворог відкривав вогонь по наших опорних пунктах в районі Красногорівки, використовуючи при цьому окрім гранатометів та стрілецької зброї, міномети калібру 82-мм», – зауважив Андрій Задубінний. Обстрілам з гранатометів різних систем піддалися укріплення українських військ у Луганському, Мар’їнці, Пісках, Опитному, Новгородському, Троїцькому та Широкиному. «Окрім того, в Опитному противник застосував зенітну установку, а в Новгородському – БМП. Застосування ворогом мінометів калібру 82 та 120-мм по наших позиціях зафіксовано в Талаківці, Гнутовому, Авдіївці, Зайцевому, Майорську та на шахті Бутівка», – зазначив речник штабу АТО.

«6 лютого доба розпочалася з обстрілу окупантами українських укріплень неподалік Красногорівки з мінометів калібру 82 та 120-мм», – повідомив Андрій Задубінний. Традиційно неспокійно було у передмісті Донецька. Зі стрілецької зброї та гранатометів бойовики обстріляли українські опорні пункти в Авдіївці, Мар’їнці, Пісках, Опитному та на шахті Бутівка. «Неподалік тимчасово окупованої Горлівки зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по українських укріпленнях у Троїцькому, а в районі Новгородського противник застосував гранатомети та БМП. Українські опорні пункти в Зайцевому та Майорську знову піддалися мінометному обстрілу», – повідомив полковник Задубінний.

7 лютого основні гарячі точки – це передмістя Донецька та район тимчасово окупованої Горлівки. «Так з гранатометів та стрілецької зброї були обстріляні наші укріплення в Пісках та Опитному. 16 разів терористи відкривали вогонь по українських опорних пунктах неподалік Мар’їнки. Тут ворог, окрім стрілецької зброї, застосовував міномети калібру 82 та 120-мм», – деталізував Андрій Задубінний. Також мінометному обстрілу піддалися українські позиції у Троїцькому, Майорську та Красногорівці. Українські опорні пункти у районі Зайцевого, Новгородського, Миронівського та Старогнатівки були обстріляні з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.