У Києві та околицях сьогодні виявили 4 схрони зі зброєю та 100 кг каміння схожого на бурштин – СБУ 

WATCH IN ENGLISH

Київ, 15 лютого 2016 року – Сьогодні Служба безпеки України провела низку обшуків у Києві та передмісті. У результаті виявили 4 схрони зі зброєю у Печерському, Києво-Святошинському та Святошинському районах, де знайшли протитанковий гранатомет, 12 пістолетів-кулеметів «Скорпіон», 6 автоматів Калашникова, 10 підствольних гранатометів, 4 пістолети ТТ та 4 пістолети Макарова, а також тисячу набоїв до зброї. Там само виявили вибухівку та 100 кг каміння схожого на бурштин. СБУ встановили 7 учасників угрупування, які називають себе членами добровольчого батальйону «Крим». Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповів Олександр Ткачук, керівник апарату Голови Служби безпеки України.

Він зазначив, що загалом за минулий тиждень, правоохоронці вилучили 8 гранатометів, кулемет, автомат, снайперську гвинтівку, вогнемет «Джміль», 26 протитанкових мін, 18 саморобних вибухових пристроїв. «Уся зброя має знаходитися там, де вона може допомогти оберігати наших мирних громадян від тої небезпеки, яка іде від агресора», – наголосив пан Ткачук та додав, що для СБУ не має жодної різниці, хто саме незаконно зберігає у мирних містах зброю, адже всі мають бути рівними перед законом.

За словами Олександра Ткачука, нещодавно співробітники спецслужби викрили агента ФСБ, який діяв на території України. Ним виявився громадянин України, якого затримали на території Росії за начебто порушення правил перебування у країні та після арешту у російському СІЗО завербували до своєї агентурної мережі.  Відомо про ще 5 українських громадян, з якими російські спецслужби «вели таку саму розмову».