У Міноборони планують збільшити кількість військових за контрактом до 70% – речниця МОУ

WATCH IN ENGLISH

Київ, 16 лютого 2016 року – В Об’єднаному центрі цивільно-військового співробітництва у Маріуполі триває постійний прийом громадян. Тільки упродовж тижня до центру звернулося понад 50 мешканців, у телефонному режимі проконсультували близько 30 осіб. «Здебільшого люди звертаються з питань порядку пропуску в район проведення АТО та на неконтрольовану територію, отримання дозволу на вивезення приватного майна, надання гуманітарної допомоги представниками міжнародних організацій, зокрема, твердого палива, а також щодо отримання соціальної допомоги», – пояснила під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міністерства оборони України полковника Вікторія Кушнір. Також на базі Об’єднаного центру проведено робочу зустріч з військовими капеланами. Представники чотирьох конфесій, які опікуються військовими у зоні АТО, обговорили питання координації душпастирської роботи з військовослужбовцями.

За словами пані Кушнір, на базі обласного військового комісаріату Маріуполя відкрито приймальню Міністра оборони України. «Перший прийом громадян у рамках роботи регіональної приймальні провели представники мобільної робочої групи оборонного відомства на чолі із заступником Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігорем Долговим», – зазначила вона.

За інформацією речниці Міноборони, на сьогодні кількість військовослужбовців, які уклали контракт зі Збройними силами України, становить понад 7 тисяч 300 осіб. При цьому планується збільшити кількість військових за контрактом до 70%. На сьогодні статус учасника бойових дій вже отримали 117 тисяч 354 особи Збройних сил України.